Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hittaut – en coronavänlig aktivitet i sommar

Idag fredagen den 15 maj kl 12.00 gick startskottet för årets Hittaut-projekt i Hudiksvalls kommun. För sjunde året i rad arrangerar de tre orienteringsklubbarna Forsa OK, Hudiksvalls OK och OK Dellen kommunens största friskvårdsprojekt.

Arrangörsföreningarna har tills i år uppdaterat och ritat nya kartor samt placerat ut 150 nya checkpoints i Hudiksvall, Delsbo, Sörforsa, Näsviken, Trollsvallen, Iggesund, Friggesund, Stegelbackarna, Rogsta och Lintjärn.

Checkpointsen är markerade i terrängen med en metallstolpe och är försedda med en hemlig kod. De enklaste checkpointsen är de gröna som finns i närområden - dessa ska vara tillgängliga för alla. Sedan följer blå, röd och svarta som blir svårare och svårare att hitta. Alla som registrar koderna via hemsida eller app är med i utlottningen av fina priser, samt har möjlighet att följa sin utveckling i olika topplistor. För att hitta checkpointsen kan man antingen använda den stora, detaljerade orienteringskartan som finns, eller använda sin smartphone.

Kartan är som vanligt gratis och hämtas i något av de olika kartställ som finns utplacerade från och med den 15 maj.

I år blir det ingen officiell invigning pga covid-19 och man kommer ej heller arrangera några Hittaut-träningar till hösten. I övrigt är Hittaut den perfekta corona-aktiviteten som vi hoppas ni ska få mycket glädje av - när så mycket annat blir inställt. Genom att Hittaut får du både motion - samtidigt som du upptäcker och upplever din omgivning. Ser man till intresset för Hittaut på de övriga 56 orterna i Sverige - så har det i år varit extremt högt - och de lokala arrangörerna i Hudiksvall tror och hoppas på att det kan bli ett nytt rekord sett till antalet registrerade deltagare i år.

Som vanligt arrangeras även en Friskvårdsutmaning där kommunens friskaste arbetsplats koras i slutet av Hittaut-säsongen som i år sträcker sig till och med den 11 oktober. Det arrangeras även en Skolutmaning där hela tre klasser har chans att vinna fina priser genom att leta checkpoints och samla poäng till klassen.

Andreas Davidsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel