Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hitta ut i Hudiksvall med Asylkommittén

Tisdagen 15 juni samlades 14 personer under mycket inspirerande ledning av Gunnar Forsgren från Forsa orienteringsklubb, för att lära om kartläsningens svåra konst samt för att komma igång med de första kontrollerna i Hitta ut.

Vi samlades i Borgarparken och därifrån var målet Galgberget där alla 8 punkterna med varierande svårighetsgrad kunde hittas. Allt blev som en spännande skattjakt.

Nu utmanas alla ungdomar att fortsätta att leta punkter runt om i vår kommun – det kan bli ett givande sätt att komma ut i skog och mark och finna många nya ”smultronställen”

I september, i samband med Asylkommitténs årsmöte, kommer vinnare att koras och uppmärksammas med priser donerade av bland andra Pers Cykel.

Efter skogsäventyret väntade mat på Gunnars veranda. Detta var möjligt att kunna bjuda på tack vare ekonomiskt bidrag från kultur – och fritidsförvaltningen, Hudiksvalls kommun. Det blev en helt fantastisk försommarkväll med natur, spänning, god gemenskap och god mat.

Margareta Sidenvall, Ordförande för Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel