Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hitta ut – En utmaning för ung som för gammal

Jag och min sambo ser verkligen fram emot att börja leta kontroller. Om du tycker om att vara ute i naturen och få röra på dig så är det ett fantastiskt bra sätt att komma ut.

Annons

Du får frisk luft, motion och genom att läsa kartan får hjärnan också lite nya utmaningar. Det är inte något av våra sinnen som blir bortglömt.

Läs också läsartexten: Åter dags att hitta ut i Hudik

Så här kan en dag se ut för oss ¨då vi planerat att ta några pinnar". Vi åker till en plats där vi lätt kan ta oss ut i naturen. För oftast finns det en stig i närheten där vi börjar vår skogspromenad. Till att börja med är det ganska lätt att promenera och oftast bär det lite uppåt. Vi njuter verkligen av den friska luften och ofta är det en vacker vy som vi i vanliga fall inte skulle ha hittat.

Ganska ofta hittar vi svamp då vi är på våra utflykter och därför tar med oss en påse. Naturligtvis tar vi med oss matsäck när vi är ute i flera timmar. Det smakar otroligt bra efter någon timmes tur i skogen att dricka lite kaffe och äta en smörgås. Speciellt om vi letat efter en svår kontroll som krävt lite extra ansträngning. Ibland gäller det att vara vaken då man läser kartan så att man tolkar det hela rätt. Vi njuter av vindens sus i träden och fåglarnas sång i skogen.

Ja för oss har dessa övningar varit till stor glädje då vi har kommit till många platser som vi förmodligen annars aldrig besökt. Det finns väldigt fina orter här i Hälsingland och med Hitta.ut så känns det mer lockande att gå ut i skogen även om det inte är bär eller svampsäsong. Och som sagt var så gav det mig en ny mening för mig som pensionär att ha ett mål och inte minst en utmaning.

Margareta Wallin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons