Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hemvärnets musikkår Gävleborg spelar i Norrbo kyrka

Lördagen den 7 december kommer Hemvärnets musikår Gävleborg till Norrbo kyrka för en adventskonsert tillsammans med sångaren Martin Lissel.

Musikkåren är ansluten till Försvarsmakten och består av cirka 35 aktiva amatörmusiker. Musikkåren är godkänd att spela i statsceremoniella sammanhang som till exempel högvakt, samt för att representera Sverige utomlands. Bland annat har kåren de två senaste somrarna fått det hedersamma uppdraget att spela vid Nijmegenmarschen i Nederländerna.

Utöver militära spelningar uppträder musikkåren vid egna konserter och andra spelningar, som till exempel sista april, nationaldagen och adventskonserter som denna.

Majoriteten av musikerna bor i Gävle med omnejd, men flera reser från hela länet för av vara med. Därför är det lite extra roligt för kåren att få spela i Norrbo kyrka, då dirigenten Pähr-Allan Sandström bor just i Norrbo.

Barytonsångaren Martin Lissel har studerat vid Operahögskolan i Stockholm och är nu masterstudent vid musikhögskolan i Hamburg. Han har redan gjort många fina framträdande, både solo och i operauppsättningar. Här sjunger han tre stycken tillsammans med musikkåren. De är hans egna arrangemang för sångare och orkester, sådana som vi gärna lyssnar på inför jul.

Åsa Leek

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel