Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hemmaryttare briljerade på Bollnäs Ridsällskaps ponnydressyr tävling

I söndags anordnade Bollnäs Ridsällskap ponnydressyr tävling på lokal till nationell nivå.

Första klassen för dagen var en Lc:1 där hemmaekipaget Ida Lindblom och Midnight red hem segern för kategori D på 66,852%.

I nästa klass, Lb:1 vann Tuva Böhling/Drakelands Audi kat. B. Kategori C vann Alicia Bergerståhl/Romeo's James Bond och i kategori D togs segern hem utav Iris Aura/Enya.

I La:1 blev det seger för hemmaryttare i både kat. C och D genom Lyra Blom/Funeral of Hearts, 69,722% och Linnea Svenskas/Galej, 66,389. Kategori B vanns utav Greta Fredsvik/Grand Garbo.

Linnea Svenskas/Galej segrade även i La:P1, kat. D på 67,895%. Där gick segern i Kat. B och C till Gävle Ponnyklubbs ryttare Emmie Walldén/Napoleon.

De två sista klasserna för dagen var FEI Lagprogram och FEI Mästerskapsprogram.

Säterbydens Elin Andersson/Aspelunds Swede tog dubbelseger i kat. C i båda klasserna på 63,643% respektive 65,338%.

Hemmaryttaren Elsa Nordström/Nørlunds El Leconte tog hem segern i FEI Lagprogram för kat. D på 68,929%.

Alva Nordfjell/EG Dirac från Gävle Ponnyklubb tog hem andraplaceringen i FEI Lagprogram på 66,929% och segern i FEI Mästerskapsprogram på 68,919% för kat. D.

Andra platsen i FEI Mästerskapsprogram gick till Clara Jonsson/Hedemands Aurora från Föreningen Bollnäs Sportryttare på 68,581%.

Text: Anna Persson

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel