Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hemlig tur med PRO Gnarp-Jättendal

PRO Gnarp-Jättendal anordnade en hemlig tur 4 juli. Det var Brobergs buss med Anders vid ratten.

Klockan 7.30 steg 32 medlemmar på bussen utanför Stjärnan i Gnarp, i Jättendal 4 och i Harmånger 9. Resan fortsatte söderut, mot Hudiksvall och Söderhamn, sedan mot Bollnäs. Anders berättade så bra och intressant om historia från platser vi åkte förbi.

Vi åkte på en smal och krokig väg fram till Rengsjö. Där var det fyra kvinnor i vita förkläden som hälsade välkommen. Där bjöds det på stora smörgåsar med mycket gott pålägg, kaffe eller te. Sedan blev guidning i två stora gamla hus, med anor från ”gammelmormors” tid.

I en bagarstuga var det full aktivitet. Fyra damer höll på att baka mjukt tunnbröd, som man sedan fick köpa. Efter guidningen blev det färd in till Bollnäs. Där blev det besök på Mobackes trädgårdscenter. Där fanns hur mycket blommor som helst, upp delade i flera stora salar. Där intogs en lite sen lunch.

Efter lunchen fortsatte färden mot Järvsö och Ljusdal och så småningom blev sista besöket Hillsta gård i Forsa. Där serverades kaffe eller te med kakor. Gnarp-Jättendals sånggrupp sjöng några sånger, samt att alla sjöng några allsånger. Det blev också dragning på lotter som sålts tidigare.

Färden gick vidare mot Harmånger för att släppa av några, sedan blev det Jättendal och sist Gnarp. Alla tyckte att resan var väldigt bra!

Barbro Modén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel