Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Helsingecupen lockade både barn och vuxna

Under den andra omgången i träningstävlingen Helsingecupen, stod Bollnäs CK som värd.

Att intresset för detta växer märktes eftersom 72 vuxna samt ett 20-tal barn kom till start.

Blandningen av de startande är just vad arrangörerna vill komma åt. MTB passar kvinnor och män i alla åldrar oavsett ambitionsnivå. Målet med träningstävlingarna är att du som cyklist skall ha en chans att känna på hur det är att tävla i MTB. Därför erbjuds två klasser, sport och motion, samt barnloppet som alltid går en halvtimme innan de vuxnas start.

Barnen var både förväntansfulla och entusiastiska när de stack iväg bakom ungdomsledaren som ledsagade de främsta runt banan så att ingen skulle åka fel. Alla kom i mål som glada vinnare och fick njuta av saft och frukt medan de vuxna åkte den lite längre banan som beroende på klass var två respektive tre varv.'

En punktering och en bruten kedja gjorde att tvådeltagare fick bryta. Bättre gick det för Hudik Triathlons Franz Hellberg som vann sportklassen, halvminuten före tvåan, Tomas Lind från Härnösand.

Därmed har Franz Hellberg och Tomas Lind en delad första plats i cupens totala ställning.

I motionsklassen dominerade Bollnäs CK och stod för samtliga tre toppåkare Andreas Storm, Torbjörn Asp och Lars Åsberg. Här går Andreas Storms ifrån Lars Åsberg i motionsklassens totala ställning.

Helsingecupen är ett arrangemang av fem cykelklubbar i Hälsingland; Bollnäs CK, Ljusdal CK, Hälsinglands Multisport, Edsbyns SK-MTB samt Hudik Triathlon och alla överskott skänks till barncancerfonden, och redan nu kan man konstatera att summan minst blir tre gånger så stort som ifjol.

Anki Kihlström