Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Helen Jonsäll fick Allergipriset 2019

Om man frågar en ung person med allergi, vad som är jobbigast med att leva med diagnosen så får man ofta till svar att det är dåliga bemötandet som man får för sin allergi som är värst och sätter mest med spår.

Förståelsen för anpassning är mycket bristande och ibland ovilja att ändra sitt beteende eller vana för en kort stund för att en annan person ska kunna delta och må bra.

Vi i Astma och Allergiföreningen i Ovanåker vill lyfta positiva saker och med Allergipriset uppmärksammar vi företag och privatpersoner som gjort något bra för våra medlemmar och det är precis vad Helen Jonsäll gjort!

Hon är en föredöme för andra med sitt omtänksamma sätt och förståelse hur tufft livet kan vara som allergiker eller med astma trots att hon själv inte har astma eller allergi. Vore alla lika omtänksamma som Helen vore världen en bra värld även för oss med diagnosen allergi.

Mottagaren av Allergipriset får boende på Södergården i Åre och ett diplom.

Stina Wåhlen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel