Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Hela Hälsingland erbjuder och levererar

Sommaren går mot sitt slut och vi kan summera att många av oss hälsingar har rest runt i vårt Hälsingland för att upptäcka samtidigt som många från hela vårt avlånga land besökt Hälsingland.

Till Långhed har många sökt sig och bygdeföreningens sommarkafé har varit välbesökt. Ungdomarna som haft sommarjobb i treveckors-perioder har träffat många intresserade gäster. Väldigt många vill köpa tunnbröd. Efterfrågan är större än vad vi kunnat möta vilket gör att det finns möjlighet att någon börjar baka och sälja tunnbröd. I Långhed finns bagarstugan som går att hyra och du som entreprenör kan börja bygga ditt tunnbrödsföretag här. Här finns också de som kan och kan lära ut. Hör av dig.

Skolungdomarna håller öppet även vecka 33 och fortsätter att erbjuda soppa med tunnbrödsmackor med olika fyllningar. På sitt sommarjobb får de träna på många delar av arbetslivet och förståelse kring företagande.

Gäster som har besökt oss har ibland fått frågor om hur de hittat till Långhed och varifrån de kommer. Väldigt roligt att då få svar såsom: "vi kommer från Blekinge och blev tipsade om att åka till er när vi stannade till i Bollnäs", "vi kommer från Hudiksvall och ville besöka södra Hälsingland", "vi kommer med husbil från Göteborg och sökte runt på Facebook och hittade ert fantastiska ställe". Det finns många sätt att hitta smultronställen och till hjälp har vi att berätta för varandra, sociala medier och tidningar.

På fredagen hittade Jonathan Hammar till Långhed, numera kökschef på Rhengården/Solstugan i Bollnäs. Jonathan beställde soppa och tunnbrödsmacka fylld med rökt regnbåge från Ljusnan och fiskeodlingen vid Karlslund. Han har stort intresse för lokala råvaror och att lyfta Hälsinglands restauranger ser han stor potential i. Vi pratade om att Jonathan ska göra ett gästspel i Långhed - det ser vi framemot!

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel