Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Handeln får stöttning av Rise-Fiber Optic Valley och Näringslivsbolaget

Ett 20-tal handlare samlades i veckan på Guldsmeden i Hudiksvall. Hudik City hade tillsammans med Rise-Fiber Optic Valley och Näringslivsbolaget bjudit in till utvecklingskväll.

Annons

Rise föredrog fakta och forskning inom handeln och sen genomfördes en workshop. Denna kväll var en fortsättning på en föreläsningskväll om digitaliseringen och utmaningen den för med sig för de lokala handlarna.

Handlarna var rörande överens om vad Hudiksvall behöver framåt. Viktigt är en levande stadskärna där gågatan rustas upp till en miljö människor vill vistas i. Idag är den väldigt intetsägande och tråkig.

Ett måste är också att vi hittar samverkan mellan kommun, näringsliv och fastighetsägare – det är tillsammans vi måste göra den här resan och det är allas ansvar. I vardagen ska butikerna hitta lokala samarbeten med andra butiker och våga prova - vad kan gå fel?

Rise visade på olika miljöbilder och alternativ på vad som finns i dag i andra stadskärnor och hur Hudiksvall ser ut. En spännande kväll med nöjda deltagare.

AnnSofie Lundvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel