Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hälsingesimmarna mätte sig mot landslaget – meriterande femteplats till Bergh

Hela det svenska simlandslaget, förutom Sarah Sjöström, plus simmare från Serbien, Danmark och Italien var på plats för att mäta sina krafter. Från Hälsingland hade Elsa Bergh och Martin Schön kvalificerat sig till tävlingen.

Annons

Under helgen så simmades den första och enda senior Grand Prix tävlingen för året i ett vårlikt och varmt Malmö.

Martin inledde på lördagsförmiddagen med 50 bröst där tiden var tre tiondelar bättre än det personliga rekordet. Efter det så väntade 200 bröst för honom där en fin simning gav honom en slutlig tjugonde plats och ett nytt personligt rekord med hela fyra sekunder.

Elsa simmade 100 bröst på 1.15,61 vilket tog henne till finalpasset på eftermiddagen dit de 16 bästa kvalificerade sig. Hon följde upp detta med en bra simning på 200 medley och ytterligare en finalplats. I finalpasset så simmade hon på nästan samma tid som i försöken på bröst vilket gav henne en elfteplats totalt. På 200 medley satte hon ett nytt personligt rekord i finalen och hon slutade på en sammanlagd nionde plats i där.

Under söndagen så simmade Martin 100 bröst på 1.12, vilket inte räckte till final. Med tufft motstånd från landslagssimmarna så krävdes det 1,08,32 till final.

Elsa simmade 50 bröst och 400 medley på söndagsförmiddagen och tog sig till A-final på bröstsimmet med tiden 34,47. På 400 medley slutade hon på en slutlig elfteplats.

På finalpasset på söndag eftermiddag så slog Elsa till med ett nytt personligt rekord med tiden 33,69. En mycket meriterande femteplats gav det för henne i sitt första senior GP. Vann finalen gjorde Sophie Hansson från Helsingborg.

Läsartext

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel