Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hälsingesimmare i SUM-SIM

Under perfekta förhållanden, och med ca 1500 personer i publiken i snitt per pass, avgjordes den största ungdomstävlingen i simning, SUM-SIM, i Norrköping från i onsdags till i söndags i Norrköpings 50 meters bassäng. 700 simmare var kvalificerade för att göra upp om finalplatser och medaljer.

Annons

4 simmare från Hälsingland hade klarat kvaltiderna för att få simma årets SUM-SIM i individuella grenar. Martin Schön från Bollnäs, Junia Eklund, Filippa Eklund samt Tyra Strömbom från Söderhamns SS. Söderhamn hade även kvalat in ett lagkappslag på 4x100 medley.

Martin Schön tävlade i klassen 02-03 och lyckades riktigt bra på sina båda distanser, 100 och 200 bröst, han simmade under de 5 dagarna i Norrköping. På fredagen slog han till med ett nytt personligt rekord på 100 bröst i försöken, 1.07,54, viket gav honom en plats i finalpasset på kvällen. '

Där simmade han lite långsammare och slutade på en sjundeplats i finalen. På söndagen presterade han ytterligare bra simning då han tog sig till finalpasset på den dubbla distansen. Även här med ett personligt rekord med ½ sekund. I finalen på kvällen slutade han på en femteplats, knappa sekunden från en bronsmedalj.

Då sjukdom ställde till det för Söderhamns lagkappslag var det bara Junia och Filippa Eklund som fick simma sina individuella starter. Trots bra simning så lyckades ingen av dem ta sig vidare till finalsimningar.

Den före detta Söderhamnssimmaren Elsa Bergh simmade mycket bra för sitt Njurunda simsällskap, som hon nu representerar. Med personliga rekord på både 100 och 200 bröst så tog hon sig till finalsimningar på bägge distanserna där den bästa placeringen blev en fjärdeplats på 200 bröst. Njurundas lagkappslag, där Elsa simmade samtliga grenar, slutade på fjärdeplats på 4x100 fritt, 4x100 medley och 4x200 fritt.

LÄSARTEXT/Söderhamns SS

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel