Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hälsingeförening anordnade SM i kaninhopp

Den 14-15 maj arrangerade Hälsinge kaninhoppare Svenska Mästerskapen i rakbana och längdhopp i Iggesund.

Detta var Hälsinges första egna SM som de arrangerade, med ett rekord av antalet startande på ett SM. Kaninhoppare från Skåne i söder till Västerbotten i norr deltog i helgens tävlingar.

Svenska Mästerskapet bestod av två grenar. Den största grenen var rakbana där 146 kaniner deltog. Där hoppade kaninerna en bana på 12 hinder där hindren var upp till en halvmeter höga och 80 cm långa. Ekipaget med minst antal fel och segrare var regerande Svenska mästare Henny Nilsson med Grand Champion Lilla Lycka från Skanör i Skåne.

Den andra grenen var längdhopp där 49 kaniner deltog. Alla kaninerna började med att hoppa på ett hinder som var 1,4 meter och alla som klarade det gick vidare till nästa längd. Kaninen Miss Pinky's Great Champion Harajuku med föraren Julia Samsson från Västerhaninge briljerade och tog hem segern i längden och där de hoppade 2,4 meter på andra försöket. Det är långt för att vara på ett SM men ändå en bra bit ifrån Svenska rekordet som är 2,75 meter

Bästa Hälsingeekipage blev Stina Andersson med Liljebackens An Unexpected Journey som kom på en tiondeplats i rakbana och bästa Hälsingeekipage i längdhopp på 2 meter blev Stina Andersson med Kings Champion Obsession som slutade på en elfteplats.

Melina Svensk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel