Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Häftig folkmusik och opera i världsklass i Berga Brystuga

Efter flera fullbokade evenemang i sommar på Logen i Berga Brystuga, går nu verksamheten in i slutspurten med två spännande program med dynamiska och väletablerade musiker i olika musikaliska genrer.

Sista tisdagen i juli blir det smäktande polskor och taktfast tretakt med Samantha Ohlanders och Linnea Aall Campbell. Samantha Ohlanders är utbildad vid bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och blandar friskt och fantasirikt i sitt musikaliska skapande. Hon har fått Lill-Babs stipendium och Spelstintamedaljen och debuterade som sommarpratare i Sommar P1 förra året tillsammans med spelkompisen Sara Parkman.

På Logen har hon en annan spelkompis med sig, nämligen Linnea Aall-Campbell som började spela fiol redan som sjuåring och har rötter i både Bollnäs spelmanslag och Lortbäckerz. Hon har också fått flera utmärkelser som exempelvis Zornmärket och stipendium ur Huga Alfvénfonden. Även hon har studier på Kungliga Musikhögskolan i det musikaliska bagaget.

På tisdag släpper de loss sina smäktande polskor och taktfast tretakt på Logen.

Första lördagen i augusti blir det premiär för operafrukost med duon Divine som består av Gabriella Lambert-Olsson och Caroline Gentele. De har sjungit i så vitt skilda sammanhang som vid kungaparets officiella statsbesök i Wien och Nobelprismiddagen, och på Allsång på Skansen och Humorgalan.

De brinner för att ”sprida opera till alla var de än befinner sig” och deras program rymmer det mesta, som exempelvis välkända arior, populära sånger och humoristiska musikalnummer. På operafrukosten släpper de loss på Logen i Berga Brystuga sedan publiken laddat upp med en härlig frukost.

Sommarens evenemang på Logen avslutas den 13 augusti med en kväll med temat: På väg mot Nidaros. Det är ett program samarbete med Söderhamns kommun kring en pilgrimsled från Ljusne. förbi Söderala kyrka, Berga Brytsuga och så småningom till Nidaros/Trondheim.

Anders Eklund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel