Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Guldregn över Söderhamns Judoklubb

Under helgen arrangerades Sundsvalls Cup i den japanska brottningsformen judo i lördags. 325 starter blev det. Deltagare från ryska Murmansk till norska Levanger kom det judoutövare i alla åldrar.

För Söderhamn gick det alldeles utmärk.Klubbens elva deltagare gjorde 13 starter och tog hela sex guldmedaljer och fem silver. Den nya generationen unga judobrottare är verkligen lovande.

Det som är mest imponerande är bredden, från u-11 upp till U-21 var medaljerna ganska jämnt fördelade. Segrare blev: Lukas Stenbacka som vann både juniorer och kadetter under 71 kg.

Thea Ståhl som vann f-18 i stor stil. Bröderna Ahmad och Shiraz Ibrahim vann varsin klass. Liam Söderman vann i u-13. Silver tog Djabrail Ibragimov i u-13, Saga Edling-Ringman i u-15, liksom lillebror Ted i u13.

Selim Amkhadov blev tvåa i sin juniorklass. Nöjdast var kanske Vinzent Perez-Nylander som vann sina första matcher och kom på silverplats i u-11. Brons tog Elin Söderman i u-15 och Djabrail i u15 också.

Totalt kom Söderhamnarna på sjätte plats i lagtävlingen.

Björn Stabo/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel