Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Guldpeng till hembygdsfolk

Karin Eriksson, Delsbo, och Jan-Eric Berger, Trönö, har vid Hälsinglands hembygdskrets årsstämma tilldelats Sveriges hembygdsförbunds hedersmärke med lagerkrans och diplom.

Det var Gästrike-Hälsinge hembygdsförbunds ordförande Peter Jonazon, Delsbo och hembygdskonsulenten Elisabet Eriksson, Ovanåker, som överlämnade utmärkelsen.

Karin Eriksson har varit aktiv i hembygdsrörelsen över 25 år på olika nivåer. Bland annat har hon varit kassör i Hälsinglands hembygdskrets i 20 år. Hon har också varit revisor i förbundet i många år.

Jan-Eric Berger har varit ordförande i Hälsingekretsen i 18 år, ordförande i Söderblomspelet i 15 år, Trönö hembygdsförening i tio år och dessutom varit ansvarig utgivare för årsboken Hälsingerunor i 18 år. Han har också varit med i Gästrike-Hälsinge hembygdsförbunds styrelse sedan 2001.

Diplomen är undertecknat av ordförande i Sveriges hembygdsförbund, förra landshövdingen i Dalarna, Maria Norrfalk.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel