Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Grötfest, sång och musik avslutade terminen för dagledigträffarna på Högliden

I Högliden kyrkan träffas daglediga varannan torsdag. Som en tradition avslutas terminen med gröt fest. Så var det också den här hösten.

Jolana Björke hälsade välkommen och särskilt dagens gäster, Hudiksvallsgruppen Homebound, som består av Gert Ove Liv, Kent Ström, Tommy Ström och Peter Stillberg, vilka sjunger och spelar olika instrument.

De började med att alla sjöng Lovsång i natten klingar Det är en sång av Allan Törnberg. Gruppen fortsatte med många kända sånger t ex Tro på Jesus, Familjebibeln, Min Jesus lever. Publiken kände igen många av sångerna och sjöng med.

Kjell Samuelsson har översatt sången Genom allt, och den följde därefter. Peter Stillberg har översatt en sång från USA, När jag vet det jag nu vet om himlen, följde och i sista sången var Cecilia Liv solist, Du omsluter mej på alla sidor, och publiken sjöng med.

Innan gröten serverades sjöngs unisont Som en härlig gudomskälla på en ny melodi. Så kom gröten på bordet och det smakade gott med skink- och ostmacka till. Alla deltagarna hade fått en lott och många vinster lämnades ut. Alla fick en godispåse med sig hem. Jolana avslutade och tackade de medverkande och gästerna.

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel