Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Golfspelande PRO:are från Bollnäs blev bäst i Sverige

Annons

PRO genomför Riksmästerskap i golf för sina medlemmar. I år gick Riksfinalen i Sunne i Värmland.

Segrade i damklassen gjorde Margareta Ingeroth, från Bollnäs, och kan alltså ståta med att vara bästa PRO-dam i Sverige på golf. Fina placeringar nåddes också av Uno Andersson, Alfta Edsbyns golfklubb, med en andra placering i klassen 75+. I Klassen damer 75+ Slutade Ellen Mårtensson, Gävle som femma och Kerstin Johansson, Gävle blev sjua. I herrarnas -75, placerade sig Ingvar Ingeroth på en femte plats, tre slag efter vinnaren.

Dag två genomfördes en lagtävling, mellan distriktslag. I Gävleborg har vi spelat tre tävlingar med början i Gävle, sedan Bollnäs och sist i Hudiksvall, i syfte att utse representanter i laget. De som representerar Gävleborg är de spelare som har bästa resultat, när två av de tre tävlingarna räknats ihop. Laget måste innehålla både damer och herrar.

Gävleborg representeras av Göran Westlund, Bo Jakobsson, Arne Sundell och Margareta Ingeroth. Segrande distrikt ansvarar för kommande års riksmästerskap och i år var det Värmland igen men Gävleborg tog en hedrande andra plats.

Annagreta Roos Stridh

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel