Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Gökotta vid Söderblomsgården

Trönö Hembygdsförening anordnade gökotta vid Söderblomsgården Föreningens ordförande, Hans Persson, hälsade välkommen och berättade att Sveriges Hembygdsförbund i år fyller 100 år, vilket kommer att firas på olika sätt i hela landet.

Ett tema för firandet är berättelser och mötesplatser. Trönö Hembygdsförening passade på att ta fasta på detta tema i samband med gökottan. Hans Persson började med att berätta om, den sedan flera år avlidne Trönöbon och konstnären, Einar Swedin som sprang sin första mara efter att han blivit pensionär.

Efter den introduktionen visade det sig att flera av de 30-tal besökarna hade mycket att berätta denna tidiga morgon. De var mycket skratt vid borden. Föreningen bjöd sedan på grillad korv och kaffetermosarna plockades fram. Många dröjde sig kvar länge under den vackra soliga förmiddagen.

Madelaine Thelin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel