Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: God jul från bagarstugan i Långhed

Årets julbak gav julstämning. Margareta Johansson och Margareta Englund steg upp i ottan för att klara av både julbak och osttillverkningen denna gråmulna onsdag i slutet av december.

Det bakades både hårt och mjukt tunnbröd och för att känna extra stämning så byttes huckle mot tomteluva.

Friskvårdsgruppen som träffats hela hösten, varje onsdagsmorgon, träffades även denna onsdag för motion, samtal om kultur men även en fin julavslutning. Som studielitteratur har de haft boken Smakarv och det samtalades även denna dag med tanke på traditionen att njuta av ostkaka till jul. Ostkaka är nära nog ett måste till jul och det finns väldigt många sätt att tillverka, grädda och servera den. Ett samtal om ostkaka tar aldrig slut!

Under 2020 har det varit många aktiviteter i Långheds bygdegård och inför 2021 så har vi förhoppningar om att fortsätta. Vi vill önska er välkomna och passar även på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel