Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Gemenskap och traditioner i Sågtäktens bygdegård

Det var tallris, granris, lingonris, mossa, kottar och röda band och dekorationer av olika slag. En mysig kväll i Sågtäktens bygdegård när vi samlades för att skapa advents- och julkransar. Alldeles våra egna.

Inga färdiga mallar, utan var och en formade sin egen krans, utifrån stunden som var. Ingen var lik den andra, utan det handlar om det egna skapandet. Så fint allt blev!

I skapandet fanns både vilja och lust och det blir stort, när man tänker på vad våra händer åstadkommer. Och så trivsamt!

Inför den adventstid och julfirande som nu väntar, vore det så underbart om ”alla måsten” kunde läggas åt sidan, och att vi bara fick göra det vi vill göra och det som ger glädje och ro.

Vi gläds åt traditionerna, det lilla det enkla.

Det kommer att vara med glädje som vi sätter upp våra kransar och minns stunden av gemenskap och bevarandet av traditioner!

Elsie Bäcklund Sandberg, nöjeskommittén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel