Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Gemensamt informationsmöte om nytt seniorboende

PRO Bjuråker och PRO Delsbo/Norrbo hade den 6 juli ett gemensamt informationsmöte om byggnationen på Svanbacken. Ca 25 personer kom och lyssnade.

På Svanbacken skall byggas ett seniorboende med 39 lägenheter, i tre hus, i storlek 1:or, 2:or och 3:or. 2 hissar kommer att finnas.

Niklas och Elin Hedström står för bygget och informationen. Dom har byggt ett likadant boende i Hudiksvall, Fridhem. Dom köpte Svanbacken i januari och har blåst ut alltihop där. Fasadrenovering pågår nu och fönsterbyte med isoleringsfönster.

Launcher kommer att finnas och inredas, ett orangeri där hyresgästen har möjlighet att odla. Restaurangen är det inte färdigtänkt om än. Gymmet kommer att ingå i hyran och en inomhuspool.

Detta är ett socialt boende med en värdinna som främjar gemenskapen. Aktiviteter i huset och utanför kommer man överens om gemensamt.

Pris på lägenheterna ligger på ca 4 500 för en etta, 6 200-7 200 för en tvåa och 8 000-8500 för en trea, Priserna kan variera på läge. Inflyttning sker hösten 2022 och hyreskontrakten släpps i augusti 2021.

Om intresse finns kan man gå in på trygghetsbostader.se och skriva en intresseanmälan. Det är rökfritt, husdjur är tillåtna. 50% av månadshyran betalas när man skrivit på hyreskontraktet, men dras av när man flyttat in.

Fiber finns, hyresgästen tecknar avtal själv. Ett avtal kommer att tecknas med livsmedelsaffärerna så det finns möjlighet att få sina varor hemkörda.

Elin kommer att arbeta som värdinna och berättar från Fridhem. Där har dom något som kallas stationsträning i gymmet, var och en gör efter sin förmåga, boulebana finns, kommer även att byggas på Svanbacken, Det råder en mycket bra omtanke om varandra på Fridhem vilket hon tror det kommer att göra på detta område också. En mycket bra information och trevligt att det byggs nya lägenheter för det behövs.

Inger Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel