Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Gå-bingon och promenaderna tog sommarlov

Varje måndag sedan 11 maj har PRO i Hudiksvall anordnat gåbingo runt Lillfjärden. Det har varit drygt 20 medlemmar som gått rundan varje vecka. Börje Larsson har suttit på plats och sålt bingobrickor varje gång.

De första medlemmarna startade rundan några minuter före 13.00 och den sista en kvart senare, med andra ord en bra spridning. Under promenaden har deltagarna kryssat för nummerbrickornas angivna siffror som funnits upphängda på stolpar runt slingan.

Gåbingon runt Lillfjärden blev en härlig promenad i ett varmt sommarväder. Vinster har delats ut varje gång. Vid sista tillfället blev det extra spännande då deltagarna tävlade om en jackpot på 16 skraplotter. Det blev en spännande avslutning och med en varm applåd från 22 bingospelare till Börje som skött bingon samt till Birgitta Linderoth som fick jackpot.

I augusti är sommarlovet slut och då finns PRO åter på plats vid Lillfjärden.

Onsdagspromenaderna från PRO lokalen avslutades samma vecka. Det var en dag när solen sken och temperaturen närmade sig 30 plus. Starten blev en uppladdning med läskande dryck och sedan gick gruppen en kort runda förbi Rysstugan.

Vid återkomsten samlades alla på gräsmattan, i skuggan, för vätskepåfyllning och avstämning av 13 onsdagspromenader. Det hade varit positivt att gå på promenad till olika mål under hela våren och framför allt hade det påverkat både den fysiska och mentala hälsan.

Pausen med det medhavda fikat hade alltid smakat bra. Att få lära känna nya platser och framför allt att få nya vänner hade gjort att Coronatiden känts lättare och fyllts med en mening och en efterlängtad aktivitet.

Fredagspromenaderna hade avslutats en vecka tidigare. De flesta turerna hade gått längs strandpromenaden med paus i nya strövområdet. Det hade varit intressant att följa förändringarna och allt som händer under denna årstid.

Totalt har PRO medlemmarna varit på 36 promenader under tre månader i för det mesta bra promenadväder förutom den grupp som gick i regnet på långfredagen.

PRO-medlemmarna har dessutom varit på 12 guidade turer under försommaren och lärt känna Hudiksvalls historia. Dessa kunskaper kommer att öka intresset för det som händer inom stadens kulturella och sociala utveckling.

Ett fantastiskt samarbete med Lars Berglund, Hälsinglands Museum som fortsätter med fler guidningar i slutet av juli.

Text och foto: Maj-Britt Norlander, PRO Hudiksvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel