
Det dukades upp fikabuffé med bland annat tunnbröd och ko-ost och sedan en färgsprakande lunchbuffé. I bygdegården kunde gästerna samspråka med Hasse Persson och Kersti Hisved, Ulla Mortimer, Karl-Erik Johansson – som berättade om Långheds historia med två världsarvsgårdar, Helges ursprung och den magnifika Nykterhetslogen som nu är bygdeföreningens fantastiska lokal med ny bakugn.

Margareta Englund, projektledare för projektet "Långhed – kulturarv möter framtid", berättade om vad som är på gång och bjuder in till många aktiviteter. Det blir ”öppet bak”, söndagsbak med soppa, tunnbrödsvecka med tunnbrödsfestival, vårmarknad och många andra träffar kring bröd och bakugnar i världen. Det blir tunnbrödsmacka-tävling där lokala råvaror ska användas och lyftas fram.

Att samla människor i vår bygd, ung som gammal, nyinflyttad som bofast, kring fest med mat och bröd i fokus är ett av projektets mål och det målet nåddes även denna fredag med Hasse på besök.
Många av de som sökte saker fann det se sökte denna fredag. Bygdeföreningen sökte bakredskap och glädjen blev mycket stor när både bakefjöl och peck kom som gåvor. Nu ska här bakas!
Många gäster kom och trivdes.”Trevligare än trevligast” uttryckte Hasse Persson det, och aldrig förr har det varit så många besökare.
Margareta Englund