Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Fullsatt i Bogården när Janne Krantz roade

Skratt och allvar genomsyrade komikern och musikern Janne Krantz besök i Bogården. Det späckade programmet uppskattades av den stora publiken. Men det var inte bara skämt, oftast under bältet, som kännetecknade underhållningen.

Den forne medlemmen av Iggesundsgänget är numera boende i Tällberg i Dalarna. Hans turné är en enmansshow som bjuder på musik och de sedvanliga historierna. Två timmars professionell underhållning i ett rasande tempo var imponerande.

De musikaliska inslagen bestod av bland annat hans egna komposition ”Av längtan till dig”, Halleluja av Leonard Cohen och Dan Anderssons Gunnar Vägman,

Janne Krantz trakterar fiol och gitarr med samma elegans, och hans musikskatt tycks vara outtömlig.

Men det finns också sorgliga och mörka år i hans levnad. För tio år sedan drabbades han av cancer i halsen, och trodde själv att hans sång och musik var ett minne blott.

– Men efter behandling och två års rehabilitering, där jag varken sjöng eller spelade kom den dag då jag ville se om jag kunde underhålla igen. Jag tog min gitarr med darrande händer och spelade försiktigt och sjöng. Därefter grät jag i 20 minuter av lycka berättar han.

70 år fyllda fortsätter han att underhålla.

– Så länge folk vill höra mej och jag känner att jag själv vill, kommer jag att fortsätta. Fortfarande ringer arrangörer stup i ett för att engagera mej, berättar han med viss stolthet i rösten.

Och visst vill folk höra och se honom. Många av besökarna i Bogården hade sett och hört honom både två och fler gånger tidigare.

En av hemligheterna med hans framträdande är den fantastiska mimik han har. Historierna framförs med ett minspel som är obetalbart. Och hans fyndiga mellansnack går hem hos publiken.

Bosse Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel