Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fullsatt i Betelkyrkan i Runemo: "50-årshögtid i tacksamhetens tecken"

När Trosgnistans Mission i helgen firade 50-årsjubileum var glädjen och tacksamheten stor. En stor skara från när och fjärran hade mött upp i Betelkyrkan i Runemo.

Lördagens jubileumsprogram leddes av Göran Duveskog, missionens ordförande och Gert-Ove Liw, missionssekreterare. Först var det middag för 200 speciellt inbjudna gäster och sedan följde en högklassig sång- och musikkväll. Då var Betelkyrkan mellan Bollnäs och Edsbyn fullsatt.

De församlade bjöds på en blandad kompott; folkliga sånger av Carl Öst, country, gospel och några låtar från Elvis gospelrepertoar. Av publikens entusiastiska bifall att döma tog de inspirerade sångerna raka vägen in i människors hjärtan.

I söndagens högtidsgudstjänst predikade missionspionjären Curt Johansson, den ende som finns kvar från den ursprungliga styrelsen. Curt lyfte fram tre avgörande faktorer för att se bestående resultat, nämligen vision, passion och uthållighet.

Tidigare i år tog Göran Duveskog över stafettpinnen från Curt Johansson som missionsstyrelsens ordförande.

David Duveskog

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel