Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Full fart på Bergviks IP

På Söderhamns-Kurirens hemsida finns en ruta "Tipsa oss", vilket jag gjorde förra veckan. Hörde ingenting, skickade en förfrågan (påminnelse) om tipset kommit fram, där man då informerade att alla tips som kommer in till vår tipstjänst skickas vidare till nyhetschefen på den tidning som täcker området som tipset gäller.

Tipset hade enligt dom skickats vidare till Kurirens nyhetschef. Sedan hände inget, man tycker att det hör till god ton att man hör av sig vare sig man är intresserad eller inte.

Det jag nu vill berätta är en hyllning till IFK Bergvik. För ett år sedan då pandemin slog till blev vi utan vaktmästare här på IP. Ganska snabbt bildades frivilliga arbetslag. Det blev 6 arbetslag bestående av 4-6 deltagare (mestadels pensionärer) alla med sin yrkeserfarenhet och kunskap. Arbetslagen har jour en vecka i taget vilket innebär att man jobbar var sjätte vecka. Jobbet består av allt från gräsklippning, målning, skötsel av fotbollsplaner med mera och nu vintertid snöskottning, hålla solcellerna rena från snö, spolning av isbana, skötsel av pelletspanna, göra skidspår (som vi klarar utan anställd personal och pistmaskin).

Detta gör att Bergviksskolan kan nyttja vår anläggning. Nu i fredags hade vi besök av åk 9 på Hamnaskolan från Söderhamn. Ett mycket uppskattat besök enligt lärarna Magnus Augustsson och Mikael Sund som många gånger berömde vår anläggning och vårt bemötande. Så bra att dom kommer även torsdag, fredag denna vecka. Roligt att se dessa ungdomar med liv och lust åka skidor och skridskor, samt inte att förglömma grillkorven vid lunchtid.

Verkar även som att fler skolor från Söderhamn vill komma hit. En anledning är att vi lånar ut skidutrustning utan avgift. Detta gör möjligt för alla att prova på en skidtur på våra spår, runt skidstadion, 1,5 km, 2,5 km, 5 km (elljus) eller varför inte 7,5 km.

Jan-Erik Westlund, arbetslag 1

Svar direkt:

Hej Jan-Erik,

Vi läser alla tips som kommer in till oss på redaktionen, men precis som du skriver återkopplade vi tyvärr inte till dig om ditt tips.

Jag är ledsen att vi inte lämnade ett svar, och vill samtidigt tacka för läsartexten.

Vänligen,

Mathilda Svensson, chefredaktör och nyhetschef, Söderhamns-Kuriren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel