Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Full fart och härlig känsla när PRO Forsa firade 70 år

I torsdags, den 28 november, firade PRO Forsa sitt 70-årsjubileum med körsång, underhållning och god mat i Forsa Folkets hus.

Jubileet inleddes med att PRO-föreningens ordförande Astor Andersson hälsade alla 74 välkomna till Forsa Folkets hus.

Därefter sjöng PRO-kören tre sånger under ledning av Bengt Näsfors.

Den första var en specialskriven sång dagen till ära, den andra Den gamla dansbanan eftersom festen ägde rum i en danslokal och slutligen en lättsam version av Pensionärsvisan.

Ann-Marie Hållén hade sammanfattat föreningens 70 år. Hon kunde till exempel berätta att Johan Rosén blev Forsa PRO:s första ordförande när föreningen bildades 1949.

Ann-Marie Hållén informerade om förtroendevalda, möten, aktiviteter och framför allt om föreningens resor till nästan alla landskap i Sverige.

Hon avslutade sin sammanfattning med att tacka för sig.

– Det har varit roligt, men nu är det slut på fantasin, nu får nya kvastar ta vid. Jag hoppas att samarbetet med Näsviken blir bra, summerade Ann-Marie Hållén.

Maj-Britt Norlander, från PRO-distriktet, informerade om distriktets verksamhet och gratulerade föreningen med en gåva som skänkts från distriktet till verksamheten i Gysinge folkhögskola, ett antal trippelskrapslotter och en vacker blombukett.

Fyra damer fick förtjänsttecken i form av broscher för olika insatser under många år i föreningen.

Det var Rene Rotter (som fyller 100 år i januari år 2020) som varit mycket aktiv i mötesverksamheten.

Sonja Högström som också arbetat med medlemskontakter och uppvaktningar.

Gunborg Ågren har lett gymnastiken i över 25 år och leder den fortfarande.

Ann-Marie Hållén har varit aktiv i styrelsen, men framför allt varit reseledare och rest med föreningen i nästan alla Sveriges landskap.

Därefter brakade det loss på scenen.

Käcken (Erik Käck) och Garefors (Simon Garefors) från Bergsjö sjöng och spelade många kända och svängiga låtar och det var omöjligt att sitta still. Festdeltagarna både sjöng med, klappade händerna och det var endast när Simon drog en historia som det blev tyst en stund. Grabbarna kände av den härliga stämningen och ville inte sluta men när kökspersonalen började duka fram maten avslutade de med ett medryckande potpurri.

Alla njöt av en god kötträtt med många tillbehör och därefter kaffe och dessert.

Åter steg stämningen när lotterigruppen började ropa ut vinstnummer. När en mängd julblommor lottats ut kom nästa lotteri med en stor frukt- och godishink som första pris och därefter många fina vinster.

Jubileet avslutades med ett tacktal av ordförande Astor Andersson.

Föreningen, som kommer att gå samman med PRO Näsviken nästa år, kommer inte att kunna fira 70 år igen förrän 2090.

Astor Andersson tackade därefter alla som varit aktiva i föreningen och de som utfört olika arbetsuppgifter under dagens festligheter med var sin blomma.

Sammanfattningen på jubileumsfirandet blir: Trevligt, lättsamt, full fart, god mat och en härlig känsla av gemenskap och framtid.

Maj-Britt Norlander