Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Fristående grundskolor startade gemensamt rastprojekt "Rasterna ska vara trygga och roliga – fyllda med glädje"

En dag i början av hösten samlades ett 30-tal elever tillsammans med ansvarig personal på Långnäs. Alla från någon av kommunens fristående grundskolor, Segersta Nya skola, Söräng skola, Västansjö byskola samt Växsjö byskola med fokus att starta upp ett gemensamt rastprojekt.

Annons

Eleverna hade innan fått anmäla sig till ansvarig personal på respektive skola, de hade alla blivit intervjuade enskilt kring hur man är en bra ledare för andra. Den här dagen träffades sedan alla för att få träna på sitt ledarskap, bli inspirerade och lära sig ett tiotal nya aktiviteter som passar bra för rasterna. Det är aktiviteter där alla kan komma in och hoppa av och som passar alla åldrar.

Rasterna ska vara trygga och roliga – fyllda med glädje, respektfulla samtal, många skratt och en chans för barn att mötas. Vi vill jobba för ökad inkludering, byggande av vänskapsrelationer och fysisk aktivitet för att få en bättre skolmiljö och skolresultat.

Idén fick vi under våren. Vi hade alla lite olika rastaktiviteter med olika ledarskap men för att få en gemensam syn och skapa intresse och lust hos elever som vill leda ville vi göra det tillsammans. Tillfället gav mersmak och det var otroligt kul att se eleverna från de olika skolorna mötas och samarbeta.I slutet av årsskiftet kommer eleverna mötas igen för att tillsammans prata om och reflektera om hur det är att leda andra. Då kommer vi också att prova aktiviteter som fungerar i snö.

Anki Olsson, rektor Söräng skola och Västansjö byskola, Helene Granath rektor, Växsjö byskola, Helena Olsson rektor, Segersta Nya skola

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel