Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Friskvård och promenader hos PRO Hudik

Tre gånger varje vecka går ett 20-tal PRO-medlemmar på promenad från och till olika platser.

Motionskortet fylls i och deltagarna hämtar skraplotter hos kassören så fort tio rutor är ifyllda. Under fikapausen sprider deltagarna ut sig och får lyssna på söta barnhistorier eller fräckisar. De sista veckorna har även några allsånger blivit ett trevligt inslag. Efter två månaders promenader visade det sig att 499 medlemmar varit ute i friska luften och deltagit i denna form av friskvård. Många återkommer flera gånger i veckan och om någon kamrat inte kommer följs detta upp med ett telefonsamtal. Det märkliga är att alla har varit friska hela coronaperioden.

Den 3 mars inbjöds de medlemmar som deltog i starten av ensamgruppen i mars ifjol till en utomhusträff med distans vid PRO-lokalen. Senare samlades alla som gått dagens promenad till en korv och fikastund utomhus. Om några veckor startar gå-bingon och i maj blir det åter orientering i stadsmiljö samt historiska vandringar. Ordförande tackade alla och uppmanade till att hålla ut ett tag till och följa de nya kraven på munskydd samt fortsätta hålla avstånd.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel