Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fredrik Swartswe om Ljusdals juniorer

Ljusdals juniorer avslutade Juniorelitseriens grundomgång med att ta en imponerande seger över hälsingerivalen Edsbyn inför en rekordpublik i juniorsammanhang bestående av 521 åskådare på Ljusdals IP.

För att få en festlig inramning till detta toppmöte så hade Ljusdals juniorer raggat ihop sponsorer som betalade för varje åskådare som passerade vändkorsen. En insamling som till slut gav 202 kronor per åskådare. Ett välkommet tillskott i klubbkassan och en summa som med råge borde räcka till en framtida bussresa till Studenternas i Uppsala i slutet av mars. Det var ju exakt där som Ljusdal förlorade SM-finalen mot Edsbyn i fjol och nu drömmer laget naturligtvis om en ny drömfinal mot hälsingerivalen Edsbyn.

Direkt efter slutsignalen gav Ljusdals tränare Fredrik Swartswe en intervju med anledningen av fortsättningen på bandysäsongen:

Revansch mot Edsbyn efter förlusten i SM-finalen i fjol, hur var stämningen i laget när slutsignalen ljöd?

- Vi är förstås mycket nöjda med vinsten. Det är viktigt för oss att hålla ihop det att laget får känslan av att de kan vinna tuffa och tighta matcher.

Något speciellt du är nöjd med i matchen?

- Ja, att vi gör det vi kommit överens om, att alla sexton spelare i laget levererar.

Märkte spelarna av att det var drygt femhundra åskådare på läktaren?

- Ja, det var otroligt uppskattat av både spelare och ledare med ett sådant engagemang av publik och funktionärer!

I och med denna vinst så är grundserien färdigspelad för er del och precis som Edsbyn vann ni elva matcher av tolv. När startar slutspelet?

- Jag tror att vi har första hemmamatchen den 15:e januari. Vi får schemat för slutspelet under helgen.

Stort grattis till segern och en imponerande säsong i Juniorelitserien!

- Tusen tack!

Anders Forselius/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel