Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Framtid och utveckling i Hudiksvall

PRO-föreningen i Hudiksvall promenerade den 18 december till HNA, Hudiksvalls Näringslivs AB, på Håstaholmen. Roger Sundström, VD, hälsade välkommen ute på HNA:s gårdsplan och informerade om verksamheten.

I Hudiksvalls kommun finns det drygt 5 000 företag och i år har det startat 215 nya företag. Det är ett antal etableringar på gång och för att hjälpa företagen i dessa Coronatider har en företagsjour inrättats med målsättningen att bland annat förhindra konkurser. Visionen för Hudiksvalls kommun är att vi ska bli 50000 invånare i kommunen år 2050 och för att klara det målet ska det bland annat byggas bostäder i västra hamnområdet.

PRO-medlemmarna tog upp frågan om utvecklingen av Hudiksvalls stadskärna. Många i föreningen har idéer och är intresserade av att delta i utvecklingen och lämna förslag. Naturligtvis är det viktigt att Hudiksvalls stadskärna ska vara en plats där alla kan samlas, trivas och utvecklas. Aktiviteter, kommunikationer, samt kultur är viktiga områden för oss pensionärer. Roger tog med sig gruppens synpunkter och uppmanade till att skyndsamt skicka in fler förslag inför start av arbetet nästa år.

Därefter gick promenaden vidare längs västra hamnen för att avslutas med ett ”på återseende” nästa spännande vecka med bland annat frågetävlingar fram till nyår.

Maj-Britt Norlander, PRO Hudiksvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel