Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Förtroendevalda i PRO på utvecklingsdag i Forsa

PRO Samorganisation i Hudiksvalls kommun hade en intressant och lärorik utvecklingsdag på Forsa folkhögskola den 10 september. Ett fyrtiotal styrelseledamöter och kontaktombud från alla sex föreningarna deltog.

Britt-Marie Modd Broz hälsade välkommen och informerade om skolans verksamhet som omfattar många studerande och olika utbildningsvägar. Christer Enström berättade om skolans afasiutbildning med kommunikation som huvudinriktningen och med anpassning utifrån varje person. För många fortsätter träningen på hemmaplan via bl a lokala afasiföreningen.

Lennart Karlsson från Gysinge folkhögskola började med att informera om utvecklingen och planerna för folkhögskolans framtid. Därefter presenterade han en 15 veckor lång styrelse- och utvecklingskurs där målet är ett ökat samarbete mellan föreningarna, nya idéer och framför allt en högre kompetens och säkerhet inför olika uppdrag.

Torbjörn Hallberg, ansvarig för krisberedskapen i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner, informerade om hur vår kommun är rustad inför kommande krissituationer som bränder, olyckor, kriser och katastrofer. Han tog upp de stora risk- och säkerhetsområdena i Hudiksvall. Ansvarig är en krisledningsnämnd med kommunstyrelsen och Bengt Friberg som ledare. Hallberg visade en del av innehållet i "krislådan" och demonstrerade en radioapparat där man själv alstrar energin.

Efter lunchen presenterade Hälsotorget och vårdvägvisaren sin verksamhet som startade år 2017. Hälsopedagog Monica Nilsson informerade om olika gruppverksamheter för livsstilsförändringar inom tobaksavvänjning, sömn, stress och livsstilsplaner. Åsa Strid Winholm informerade om sitt arbete som vårdvägvisare vilket innebär kontakter med patienter, anhöriga och hälsocentraler om vård.

Det blev en lärorik dag med ett brett innehåll samt en dag när deltagarna från föreningarna lärde känna varandra.

Maj-Britt Norlander, sekreterare i PRO samorganisation

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel