Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Första maj med Vänsterpartiet i Söderhamn

Den första maj samlades medlemmar och åhörare för att andra året i rad framför tribunen i Söderhamn fira första maj.

Mötet inleddes med ett tal av John Källström om första majs historiska betydelse för arbetarrörelsen. Vänsterpartiet Söderhamns ordförande Jonna Källström Böresson höll sedan ett kraftfullt tal om Vänsterpartiets fortsatta viktiga roll i Sverige och Söderhamn.

Under mötets gång serverades det fika och spelades levande musik av Håkan Nilsson. En bössa vandrade runt för en insamling till Fristadsfonden som arbetar för att hjälpa människor på flykt.

Övriga talare under mötet var Kommunfullmäktiges vice ordförande Isabel Hilldén som talade om feminismen och jämlikheten. Ung Vänsters ordförande Ellen Gustafsson talade om hur klyftorna i samhället låter människor på flykt bli syndabockar för problem de inte skapat. Hatice Yenigun Köksal talade om Rojava, kurdernas kamp och rådande situation.

Johan Bergenholtz

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel