Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Forsa-Högs kyrkokör laddar för julkonsert

Snart är det åter dags för den traditionella julkonserten, med kyrkokören i Forsa kyrka. Att sjunga in julen, natten innan julafton, är en tradition som kören hållit igång i runt 40 år.

Julen är en musik-intensiv tid och just nu övas det för fullt i Maria-gården i Forsa. Forsa kyrkokör brukar medverka i gudstjänsterna i både Högs- och Forsa kyrkor. På första advent sjöng man också, traditionsenligt, för de boende på Forsagården.

Att sjunga in julen, natten innan julaftonen, har kören gjort i många år. Och kyrkan brukar vara fullsatt. För många Forsabor är julkonserten sedan länge en självklar start på julen.

Det är andra året som Rune Broberg leder Forsa Högs kyrkokör under julkonserten. Han tillträdde som körledare i januari 2018.

– Jag ser fram emot att få göra den här konserten, säger Rune Broberg. Det är en fantastisk kör och vi har duktiga solister.

Det blir många av de kända traditionella julkörsångerna, klassiker och en del nytt – och flera av Py Bäckmans sånger. Rune Broberg har ju genom åren jobbat mycket med henne.

Torbjörn Sjöström och Rune Broberg kommer att spela tillsammans, sångsolister är Anne-Lii Lindström, Maria Blank. Vanja Lindkvist kommer att spela tvärflöjt till en av sångerna.

Eva Bergström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel