Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Författaren och missionären Stanley Sjöberg besökte Bollnäs

En stor skara av både kristna från olika församlingar och därtill muslimer och sökare träffades i Bollnäs missionskyrka den 21 maj och Bollnäs pingstkyrka den 22 maj för att lyssna till den kände författaren, religionsforskaren och missionären Stanley Sjöberg.

Han berättade många upplevelser från sin tid som missionär i Pakistan, Ostindien och Sydkorea. Han talade om Bibeln och beskrev tillkomsten av Koranen och Islam.

Han påtalade också den stora skillnaden mellan att tro på Jesus som en efterföljansvärd personlighet och den Jesus som beskrivs i Bibeln – inte minst hans många underverk och den evige Jesus, både före och efter sitt korta jordeliv.

Sjöberg berättade om fasansfulla upplevelser av svår ondska under sin missionärstid men också märkliga ingripanden av Jesus i vår tid.

Sjöberg beskrev att det finns ca 100 miljoner slavar i världen och han har också engagerat sig för flera slavar och köpt dem fria.

Kjell Norlin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel