Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Företagsbesök samt bingo och prisutdelning vid Lillfjärden

PRO i Hudiksvall har besökt företaget Myoroface och haft bingo och prisutdelning vid Lillfjärden.

Jörgen Westerlund tog emot PRO-medlemmarna utanför företagets kontor på Sjötullsgatan i fredags och informerade om företagets specialprodukt Iqoro. Det är ett träningsredskap i medicinsk plast som används vid problem med sväljproblem, snarkning med mera. Företagets grundare Mary Hägg kom tidigt i kontakt med tandvårdspatienter med sväljsvårigheter och fick idén om att tillverka ett enkelt och anpassat träningsredskap. Produkten är CE-märkt och en medicinskt teknisk produkt som säljs i hela Europa. Den finns att köpa både direkt från företaget men även från till exempel butiken Ting med Tanke här i Hudik. Jörgen visade hur man sätter in Iqoro i munnen och beskrev hur man tränar 30 sekunder och tre gånger dagligen för att få ut full effekt. Marys döttrar äger numera företaget som har totalt 17 anställda. Promenadgruppen tackade för informationen och begav sig upp till Köpmanberget där det blev fikastund i vårsolen.

PRO startade bingopromenaderna runt Lillfjärden den 22 mars. Börje Larsson hade förberett tavlorna med nummer och sålde ett 60-tal nummerbrickor till förväntansfulla PROmenerare. Vartefter deltagarna köpt brickor gav de sig iväg och när de sista startade hade dom första redan hunnit förbi Glysis. Vid målgången bjöd kassören på godis och vinnarna hämtade endera kaffepaket eller skraplotter.

Därefter gick Gerd Larsén igenom de kluriga frågorna som ingått i hemsidans frågetävling. 13 personer hade full pott och efter lottning blev det vinstutdelning till tre vinnare och ytterligare två personer fick tröstpris.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel