Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Föreningar bjöd in ungdomar i Ljusdal till aktivitetsdag

Lördagen den 31 augusti samlades Ljusdal scoutkår, Järvsö Brukshundsklubb, Jakt & Fritid Hälsingland och Jaktvårdskretsen för en gemensam aktivitetsdag riktad mot ungdomar.

Vi höll till på Hembygdsgårdens gräsplan och i ladan som Ljusdals hembygdsförening vänligt uthyrde för aktiviteten.

Detta är förhoppningsvis en början på ett bra samarbete omkring aktiviteter för att få upp intresset hos ungdomar för våra olika verksamheter som vi har idag.

Alla lokala föreningar har sina aktiviteter och behovet av föryngring i styrelser och medlemsled finns som alltid i sådana här verksamheter. Ljusdal Ramsjö Järvsö JVK vill därför öppna möjligheterna till samarbete omkring aktiviteter för att försöka uppnå detta.

Man fick testa att kasta livlina, klättra igenom trådtält, pilkastning på ballonger, flugfiske, gissa innehållet i ryggsäcken. Det var viltvårds info samt filmvisning om både fiske och viltvård, hundeftersök och vett och etikett kring hunden och en frågerunda kring artkännedom. Även respektive station och dess funktionärer testade och gick runt.

Man bjöd på hamburgare och fika, ungdomarna fick godis och en gåva.

Vi hoppas att detta kan bli en fortsättning och kanske till och med intressera fler aktörer och bli ett återkommande evenemang!

Katarina Olinder, krets-ordförande

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel