Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Födelsedagsfirande för äldre i Järvsö församling

Torsdagen den 27 november var det åter dags för födelsedagskalas. Järvsö församling hade bjudit in äldre till en födelsedagsfest. De som har fyllt 80 år och där utöver under hösten, har fått en inbjudan att ta med en vän eller ledsagare, eller att komma själv.

Annons

Dagen till ära hade vi två damer som uppnått en hög ålder. Ja, inte ska vi prata om damernas ålder, de äldsta på kalaset var i alla fall Anny Olsson och Astrid Boudin.

Vi var sju volontärer som serverade en trerätters middag. Röda mattan rullades ut och flaggan hissades i topp. Sedan bjöds det på glögg och pepparkakor. Det var trevligt att höra så mycket prat, man blev glad. Det togs ett gemensamt gruppfoto.

Komminister Eva-Lotta Berg hälsade alla välkommen till en stunds gemenskap. Eva-Lotta Berg gick en runda runt borden och frågade var och en om deras namn och i vilken by de var födda.

Det serverades matjessillstårta som förrätt, varmrätten var en underbar Wallenbergare med tillbehör, därefter kaffe och gräddtårta. Det var så gott, och jag tror att alla gick hem med ett leende.

Musik fick vi höra av kyrkans kantor Arvid Svenungsson som hade en kompis med sig, Gunnar Hall. Där fick vi njuta av sång, flygel och fiolspel.

Tiden går så fort när man har trevligt. Dagen avslutades med en liten chokladgodis som man fick ta med sig hem.

Lillemor Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel