Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Flera svenska rekord när Bergsjö arrangerade ungdoms-SM i tyngdlyftning

Ungdoms SM i tyngdlyftnig anordnades i Bergsjö, Bergsjögården 14-15 maj.

Bergsjö Atletklubb med Tomas Östlund i spetsen arrangerade detta mästerskap. Biosalongen var välfyllt med folk och frukost, lunch och fika serverades för besökande.

67 inkvalade ungdomslyftare från Trelleborg i söder till Sundsvall i norr. Ungdoms-SM är för lyftare upp till 17 år (pojkar & flickor).

Bästa förening blev Malmö LK med 204 poäng totalt. Andra plats gick till Sörby BOIS med 191 poäng och tredje bästa klubb var värdarrangörerna Bergsjö AK på 177 poäng.

Massor av Svenska rekord slogs under tävlingarna. Hela sju svenskaungdomsrekord samt ett juniorrekord och ett nordiskt ungdomsrekord slogs under helgen.

Resultat:

50 kg's klassen: Elias Östlund slog fyra personliga rekord, totalt fyra i klassen med andra högsta sinclairpoäng.

56 kg's klassen: Alex Larsson slog sju personliga rekord och slutade på femte plats. August Quist, med fin lyftning slutade som total fyra i klassen. Elias, Alex och August är bara 11 år.

62 kg's klassen: Hugo Pettersson slog rekord i både ryck och stöt och blev Bergsjös första medaljör, brons.

69 kg's klassen: Sackarias Sulzer slog även han rekord i både ryck och stöt, hade även en avgörande stöt för silver men fick nöja sig med brons.

94 kg's klassen: Simon Englundh slog också han rekord med 80 kilo i ryck, fin stöt på 98 så bärgade Simon hem silver i klassen.

Dagens bästa ungdomslyftare pojkar: Blev Christian Ericsson Malmö LK. Christian lyfte 111 i ryck, 134 i stöt och 245 totalt.

Flickor

58 kg's klassen: Nioåriga Vera Englundh debut på SM. Klarade alla ryck med 26 kilo i topp, tangering i stöt och slutade på sjunde plats totalt.

63 kg's klassen: Chloe Pettersson presterade fin lyftning med 49 kilo i ryck och 53 kilo i stöt och hamnade totalt på fjärde plats. Chloe var mycket nära både 51 kilo i ryck och 55 kilo i stöt.

69 kg's klassen: Mathilda Ädel en mindre lyckad dag och fick nöja sig med en femte plats i ryck. Bommade tyvärr ut sig i stöt.

Dagens bästa ungdomslyftare flickor: Alva Cederholm Bifrost AK. Alva ryckte 75 kilo och stötte 89 kilo.

Svenska Tyngdlyftar Förbundet sade: USM arrangerades på ett mycket förtjänstfullt sätt av Bergsjö AK. Det var det sjunde större mästerskap för Bergsjö AK's del. Klubben har mycket duktigt ledarteam med Tomas Östlund i spetsen samt ett antal ungdomar som hjälper till vid behov. Summering, kanon!

(LÄSARTEXT)