Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Fjärdeplats för Ladänges i O–ringen

Elin Ladänges, Alfta-Ösa OK, knep en fjärdeplats i D15-klassen på O-Ringen efter ett jättelopp på den avslutande jaktstarten.

Annons

Elin kom till O-Ringen med en inte helt lyckad vårsäsong bakom sig. Elin valde därför strategin att fokusera på att gå rätt i skogen och att inte tänka så mycket på löpningen. Strategin var framgångsrik så när som på ett större misstag på tredje etappen där Elin tappade fokus för en liten stund,

Elin låg femma i den stentuffa D15-klassen, med nästa 200 av Sveriges och Norges bästa löpare, inför den avslutande jaktstarten med fjärdeplatsen inom räckhåll men också med ett helt koppel starka löpare som gick ut strax efter.

- Det var mycket spänt vid starten, berättar Elin. Alla konkurrenter värmde upp och tittade på varann men ingen sa något. Det var helt tyst och själv var jag supernervös.

Väl ute i skogen gick det sen precis som Elin planerat. Hon tog det lugnt till de första kontrollerna och spikade dem. När hon tagit den sjunde kontrollen och var på väg utifrån den mötte hon tjejen som gått ut som fyra. Då satte Elin fart och sprang som aldrig förr under veckan och lyckade hålla undan ända in i mål. Och inte nog med att hon avancerade i listan. Elin hade bäst tid av alla på den sista etappen.

- Jag är helnöjd med min fjärdeplats och förstås också med dagens lopp som är det klart bästa hittills under säsongen, säger Elin. Jag är särskilt nöjd med att jag lyckats så bra trots min mindre lyckade vårsäsong.

Elin visade idag att hon klarar att leverera under stark press. Mycket bra att ha med sig inför kommande utmaningar.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel