Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Finalen på Stenödagarna med underhållning av Jens och Östen

En grandios final när allsången inleddes som vanligt med Stenövisan och i motionsvisan ”Gå upp och pröva dina vingar” fick vi dagens gymnastik med rörelser som är nyttiga för både kropp och själ, Björn smekte fram ljuva toner på sitt dragspel när Janne ledde allsången.

Annons

En fullastad buss från Härnösand var på besök i dag. Först hade de besökt vårt fina flygmuseum, sedan avslutas dagen med ett besök på Albertina i Skärså.

För tredje året i följd har en Bouleturnering pågått under Stenödagarna. Lingbo PRO:s lag vann årets final och får överta vandringspriset efter att lagets namn skrivits in på den fina glaspokalen, tvåa kom Stråtjäras lag och trea Trönös lag.

Dagens gästartister Jens och Östen fick publiken uppvärmda med sina underfundiga skämt och sin fina sång, ja varierande var det i alla fall. Jens gillar Evert Taube medans Östen tycks föredra Magnus Uggla. Fast i slutändan var de helt eniga när de på ett fantastiskt sätt med fin stämsång avslutade med ”Gunnar Vägman”.

De fick välförtjänta applåder för sitt framträdande, de skojade ju så att både vi och himlen grät av skratt. Vårt skratt blev vi inte våta av men himlens kom ju uppifrån.

Sparbanksstiftelsens representant Sara samt Swedbanks Annelie berättade om hur Stiftelsen kom till och varför man kan dela ut så mycket pengar till föreningsliv, kultur och undervisning. Sparbankstiftelsen bildades efter att Söderhamns Sparbank sålt sitt aktieinnehav till Swedbank och därigenom kunde placera kapitalet på ett så bra sätt att man under senaste året kunnat dela ut 87 miljoner, fantastiskt, det är tack vare bidrag från stiftelsen som Stenödagarna går att genomföra

Vi ser fram emot nästa sommar. Då firar Söderhamn 400 år och det kommer säkert att återspeglas i 2020 års Stenödagar.

Efter fikat som i dag var korv med bröd, kaffe och mintkaka, avslutades den sista och åttonde Stenödagen med dragning på entrébiljetten samt på tipsrundan. Många fina priser delades ut, även de som deltagit alla åtta gångerna uppmärksammades.

Kalle Brodin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel