Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina framgångar för Ljusdal i internationell badmintontävling

I helgen spelades Sweden International i Uppsala, en Badminton Europe tävling. Ljusdal fanns representerade med tre spelare, Edvard Hylander, Elliot Grahn och Kim Linell, födda 2004 i U17-tävlingen.

Annons

Tävlingen samlade de bästa U17-spelarna i Europa med spelare ifrån de flesta europeiska länderna. Bäst lyckades Edvard Hylander och Elliot Grahn i dubbel, där de spelade sig fram till kvartsfinal. Kvartsfinalen förlorade de i en jämn match emot ett tyskt par, som även vann hela turneringen.

På vägen fram till kvartsfinal vann Edvard och Elliot bland annat i två raka set över ett landslagsmeriterat par ifrån England. I den matchen fick de fram den höga nivå de har i sig. De spelade med bra tryck, följde upp sina slag, visade upp ett bra samspel och dubbeltaktik, som blir intressant att följa framöver.

Alla tre spelade singel, dubbel och mixed och de visade att de kan hävda sig på Europanivå. Alla matcher var jämna matcher och med ett säkrare spel i högt tempo kunde de ha gått riktigt långt. Den tyska spelare som slog ut Kim Linell i singel i en tre-setare gick senare hela vägen till semifinal. Tyskland och Frankrike var mest framstående i denna tävling många duktiga spelare på gång.

Hälsinglands Badminton Förbund/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel