Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina framgångar för Bollnässimmare i regionsfinalerna

Under helgen genomfördes regionsfinaler i simning för ungdomar upp till 16 år. På sju olika platser i Sverige simmade man om finalplatser till SUM-SIM riks, som i år kommer att äga rum på Navet i Umeå i december.

Bollnäs som tillhör den mellansvenska regionen, deltog i Örebro med sju simmare. Leo Ku-Ringström och Tindra Byqvist är elva år, Edith Wallberg och Eleanor Fredholm är 12 år och Simon Tibbling 13 år.

För dessa var det första gången de deltog i SUM-Sim regional. Samtliga simmade mycket bra och gjorde fina nya personliga rekord. Edith som tidigare gjort bra simningar i frisim visade nu även mycket goda resultat i ryggsim.

Eftersom lägsta åldersklassen är 13 år och yngre hade de svårt att hävda sig i toppstriden, men gjorde goda erfarenheter till kommande år. Arvid Lind,14 år simmade alla grenar på fina tider och placerade sig som bäst på en silverplats i grenen 200 meter bröst.

Martin Schön som är 16 år, simmade nu SUM-SIM kval på kortbana för sista gången. Han gjorde bra simningar i bröst och placerade sig på bronsplats på både 100 och 200 meter. Martins snabba simning i bröst tog honom även till kommande finalsimningar i Umeå där man simmar om ungdomsmästartiteln för 2019 års simningar. Närmaste simningar för Martin är SM som äger rum i Eskilstuna redan nu till veckan.

Anders Schön/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel