Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina framgångar för Bollnässimmare i regionsfinalerna

Under helgen genomfördes regionsfinaler i simning för ungdomar upp till 16 år. På sju olika platser i Sverige simmade man om finalplatser till SUM-SIM riks, som i år kommer att äga rum på Navet i Umeå i december.

Annons

Bollnäs som tillhör den mellansvenska regionen, deltog i Örebro med sju simmare. Leo Ku-Ringström och Tindra Byqvist är elva år, Edith Wallberg och Eleanor Fredholm är 12 år och Simon Tibbling 13 år.

För dessa var det första gången de deltog i SUM-Sim regional. Samtliga simmade mycket bra och gjorde fina nya personliga rekord. Edith som tidigare gjort bra simningar i frisim visade nu även mycket goda resultat i ryggsim.

Eftersom lägsta åldersklassen är 13 år och yngre hade de svårt att hävda sig i toppstriden, men gjorde goda erfarenheter till kommande år. Arvid Lind,14 år simmade alla grenar på fina tider och placerade sig som bäst på en silverplats i grenen 200 meter bröst.

Martin Schön som är 16 år, simmade nu SUM-SIM kval på kortbana för sista gången. Han gjorde bra simningar i bröst och placerade sig på bronsplats på både 100 och 200 meter. Martins snabba simning i bröst tog honom även till kommande finalsimningar i Umeå där man simmar om ungdomsmästartiteln för 2019 års simningar. Närmaste simningar för Martin är SM som äger rum i Eskilstuna redan nu till veckan.

Anders Schön/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel