Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina framgångar för Bollnäs konståkningsklubb

Bollnäs Konståkningsklubb har under hösten nått fina framgångar i tävlingssammanhang på både elit och breddnivå. Under helgen intog klubbens A-åkare en av de finare arenorna då Lina Silvroth och Klara Myhrberg tävlade i NKPG trofén i Norrköping.

Lina Silvroth och Klara Myhrberg stod sig fint i den hårda konkurrensen bland Sveriges bästa konståkare och gjorde båda personbästa.

Lina som varit skadad med bruten fot tävlade för första gången den här säsongen och gjorde två fina program. Lina slutade tia av 18 i klassen Ungdom 15 A.

Klara fick nivå fyra på två av sina tre piruetter vilket är den högsta nivån inom konståkning, hon slutade 17 av 23 i klassen Junior A.

Föregående helg tävlade två av klubbens B-åkare i Gränby ishall. Elvaåriga Thea Edman som gjorde debut i klassen Minior B presterade ett toppåk och tog en fin tredje plats i den nya svårare klassen. Moa Nilsson gjorde även hon ett bra åk och kom på åttonde plats.

Samma helg tävlade också ett glatt gäng miniorer och ungdomar i stjärntävlingen Borlängehoppet. Under den tävlingen gjorde tre av klubbens nya tävlingsåkare Lea Aldeborg, Nellie Engman och Kea Elisabeth Mason sin debut. Den mer rutinerade tävlingsåkaren Ebba Myhrberg placerade sig på en fjärde plats av 15 i klassen Ungdom 13-1.

Monica Palmér/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel