Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina framgångar för BMK Tranan

Tranans badmintonspelare har åter varit ute och tävlat och det med framgång. Förra helgens cupspel i Falun, med  över 300 startande, slutade med hela 11 medaljer i olika valörer.

Annons

Största skalpen tog Johan Wängermark  som spelade hem A-klassen i stor stil. Johan tappade inte ett enda set på hela turneringen och visade upp ett spel som lovar gott inför framtiden.

Tranans ungdomar visade framfötterna rejält i denna turnering och slutade på en totalt 7:e plats när resultaten räknats ihop.

Nora Hedkvist vann Damdubbel U11 tillsammans med Frida Svensk, Enånger. Wilmer Norell guld i dubbel U11 med Kilafors Robin Larskog samt ett brons i singel. Nadine Olsson segrade i Damdubbel U13 med Ljusdals Emilie Wanzelius. Nadine spelade även hem ett brons i damsingel U13. Ture Friberg fixade ett silver och ett brons i herrdubbel & mixed U13. Joline Olsson silver i Damdubbel U15 och Viktor Engelbrektsson knep bronset i HSU17.

I helgen fortsatte cupspelandet i Sandviken där Stålfjädern Cup avgjordes. Johan Wängermark följde sånär upp förra helgens vinst men fick ge sig i en hård tresetare i finalen mot Villiam Claesson Hudiksvall.

Nadine Olsson vann guld i både Singel och Mixed U13. Mycket starkt att vinna som ny  i U13 klassen och inte en setförlust. Mixen spelades med Theo Larskog Kilafors.  Joline Olsson spelade till sig ett brons i damsingel U15. Wilmer Norell  tog brons i Singel U11 där vi mest minns hans rysare i kvartsfinalen 27-25 i avgörande set.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel