Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Färila-Revyn summerar

Pandemin har slagit mot Färila-Revyns verksamhet. Men förhoppningen är att vara tillbaka med en revy 2022, det skriver Malin Lindgren från föreningen efter årsmötet.

I strålande vårväder höll Färila-Revyn på lördagen sitt årsmöte. 16 personer, varav två närvarade digitalt från Gävle, hade hörsammat inbjudan till årsmötet som på grund av rådande restriktioner hölls utomhus. Ett föredömligt arbete av valberedningen gjorde att mötet snabbt var avklarat.

Under mötet kunde konstateras att vi hade turen att hinna slutföra vår revysäsong 2020 innan pandemin satte stopp för vidare publika samlingar. Vi hann även med ett musikcafé innan vi tvingades stänga butiken för våren. Kulturskolans dans- och teaterverksamhet för barn och ungdomar fick också ta en paus liksom den sitt- och stågymnastik som varje vecka lockar ett 20-tal damer till revylokalen.

Vi noterade att de textade klippen från förra årets revy, och tidigare revyer, som vi lagt upp på vår youtubekanal har setts av ett stort antal personer, varför ytterligare klipp kommer att kunna ses där framöver som kompensation för årets inställda revy. Vi ser också med tillförsikt fram emot att något av de sketch- och musikbidrag vi skickat in till Lis (Lokalrevyer i Sverige) ska leta sig fram till den streamade finalföreställningen i september.

Mötet beslutade även att, under förutsättning att pandemin lägger sig och restriktioner lyfts, planera för en revy 2022, anordna musikcaféer, midsommarfirande samt delta i årets karneval.

Efter att vi iakttagit ett ökande intresse för boulespel på de banor som tidigare iordningställts på revyparkeringen, har vi sökt medel ur en vindkraftfond för att, om bidraget beviljas, kunna utöka antalet boulebanor under våren.

Malin Lindgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel