Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Evangelistkvartetten kommer till Edsbyn

Evangelistkvartetten åker på en vårturné helgen den 17-19 maj. På denna turné blir det också ett besök i Missionskyrkan i Edsbyn för en sånggudstjänst den 18 maj.

Mest brukar kvartetten sjunga under sommartid, eftersom flera av medlemmarna arbetat i Turistmissionen på Kanarieöarna under vinterhalvåren. Flera av sångarna har också verkat som evangelister i många år.

Årets upplaga innehåller en förändring. Mats Gunnarsson som varit med från starten och bidragit med en inspirerad insats har avslutat sitt engagemang.

Dan-Inge Olsson från Sösdala är gruppens pianist och musikaliske ledare. Han är musikdirektör och pastor. Dan-Inge är en mycket uppskattad sångarevangelist vars tonsättningar är välkända och älskade.

Göran Klemetz från Falun är den nya andre tenoren. Göran har varit lärare och läkare och är sedan några år musikevangelist i Turistkyrkan på Gran Canaria. Han  har sjungit i många körer och som solist.

Jan Erixon från Älvängen är välkänd evangelist och författare. Bl.a. är han erkänd som en god uttolkare av Dostojevskijs evangeliska budskap. Jan är första bas.

Carl-Olov Hultby från Sala är också resande evangelist. Han har bidragit med flera egna sånger till kvartettens repertoar. Han sjunger andra bas.

Gunnar Rabenius, pastor i Missionskyrkan i Edsbyn

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel