Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Engagerande möte om hjälparbete i Lettland

Annons

En solig torsdag med vår i luften höll RPG i Nordanstig marsmöte i församlingshemmet i Bergsjö med ett engagerande och intressant innehåll.

Ingrid och Hasse Söderberg berättade om sina resor till Lettland dit de varit många gånger och förmedlat hjälpinsatser på plats. För tjugosju år sedan, då Ingrid åkte ner tillsammans med en grupp, blev hon så berörd av det hon såg i landet att hon tog det engagemanget med sig hem och efter den resan har makarna gjort många färder tillsammans dit ner. De har fadderfamiljer och har gett hjälp till ett psykoneurologiskt sjukhus, liksom till diakonin i kyrkan och till flera hjälpbehövande som har fått del av sådant som de behövt.

På mötet i församlingshemmet visades bilder och både Ingrid och Hasse hjälptes åt att berätta utifrån bildspelet så att publiken även fick möjlighet att se reseskildringen. Att samtidigt både få se och höra är ett gammalt, välbeprövat klister för minnet som fortfarande fungerar! Så mycket mera finns att säga om denna speciella verksamhet som klart visar vad som händer då människor träffas i hjärtat och blir berörda och engagerade, vilket i sin tur ger ringar på vattnet och engagerar ytterligare människor att vara med.

Lars Owe Falk underhöll med sitt dragspel med sedvanlig bravur och sjöng flera sånger av medryckande karaktär. Servering av hög klass, liksom lotterier tillhör dagordningen och erbjöds även denna dag.

Inger Mattsson och Åke Berglund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons