Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: En prima primadonna tog publiken på en resa till månen

Together med Ewa Bylin, sång, Lukas Johansson, trumpet (musikhögskolan i Bollnäs) och Anders Bergquist, piano, gjorde stor succé på Bergsgatan 8 i Örnsköldsvik den 3 januari.

Annons

Det var spännande in i det sista om det skulle komma någon publik efter alla jul- och nyårskonserter. Men se det gjorde det. IOGT NTO Backsjös ordförande Steffen Johansson kunde nöjd konstatera att 85 personer löst entré vilket fyllde den gemytliga IOGT NTO-lokalen mer än väl.

Musikerna träffades för första gången vid allhelgonahelgen hemma hos Lukas Johansson på höstlovet. Nästa gång blev strax före jul och sedan blev det en tredje och sista gång under mellandagarna. Mer behövdes inte för att få till en konsert som fängslade publiken i drygt två timmar med en halvtimmes fikarast.

Lukas Johansson tog täten i ”Togethers” entré genom den applåderande publikskaran fram till scen där Lukas morfar Steffen Johansson stod och väntade på att få dra igång konserten på utsatt klockslag.

Vart det skulle bära kändes klart efter den inledande låten där kvällens prima primadonna sjöng ”My Shining Hour”, d.v.s. min glimrande timme. Exakt så blev det, en glimrande föreställning där Ewa Bylin med sin milda omfångsrika röst glänste i sin klarblå eleganta stass i den ena låten efter den andra. Lugnt och stilla var det tills Ewa ville ta publiken i en rymdraket till månen (”Destination moon”). Det var variationen i programmet som höll publiken vaken. Var det inte Ewa som höjde blicken mot himlavalvet så var det Lukas Johansson som tryckte på med trumpeten så den fick ett eget liv varpå Anders Bergquist körde ett antal solon på pianot.

Efter pausen kom man in på lätt underhållningsmusik som förde tankarna till barndomsjularna där det kristna budskapet hade stor plats, varpå man slutade med ”Let It snow”.

Att ha ett extra nummer i bakfickan hör till, så när publiken ropade en till så blev det ”Vilken underbar värld”. Det är bara att utbrista i att ”underbart är kort”, men inte alldeles för kort eftersom publik, musiker och arrangörer skiljdes åt mer än helnöjda.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons